Kleuter klassiek ballet

‘Als je muziek hoort...dans.’


Kleuter klassiek ballet 4 t/m 6 jaar
maandag 16.00u - 16.45u
- docente: Ita de Hes

Kleuter klassiek ballet zijn we onlangs gestart omdat er regelmatig jonge leerlingen zijn die een proefles komen doen, maar nog net te jong zijn voor Kinder klassiek ballet 1. Is je kind er aan toe om op speelse manier de basis beginselen van klassiek ballet te leren? En kan hij of zij niet stilstaan als er muziek opstaat? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Deze les vol dansplezier duurt 3 kwartier en omdat we rekening houden met de concentratieboog van de kleuter blijkt deze les een groot succes!

Ita de Hes is een hele ervaren en lieve docente die de kleuters meeneemt op avontuur in de les. Spelletjes, oefeningenDe laatste 5 minuten van de les gaat de deur open en kun je even meekijken. 

Kinder klassiek ballet 1

‘We moeten onze kinderen leren dromen,
met hun ogen open.’

Kinderklassiek 5 t/m 7 jaar
woensdag van 13.30u - 14.30u
- docente: Yolanda Germain

Kinderklassiek is een klassieke balletles voor meisjes en jongens in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, waardoor het  prachtig aansluit bij kinderen die willen doorstromen vanuit kleuter en kinderdans. Je merkt als ouder  aan je kind dat het interesse heeft in klassiek ballet en dat het klaar is voor een nieuwe uitdaging. Danspodium ’Pas de Deux’ biedt  voor deze kinderen een prachtige mogelijkheid om op een speelse en vrolijke wijze les te volgen in klassiek dansonderwijs.

Yolanda Germain is een  gepassioneerde docente die al jarenlang op hoog niveau klassiek ballet doceert. Zij wil haar kennis graag overbrengen aan jonge leerlingen die het leuk vinden om klassiek ballet te leren dansen. Zij geeft met overgave les, waarbij de positieve sfeer en dansplezier de boventoon voert. Zij leert de kinderen met  veel gevoel de grondbeginselen van klassiek ballet aan. Het geleerde mogen de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren. De laatste 5 minuten van de les gaat de deur open en kun je even meekijken. 

Kinder klassiek ballet 2

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen.'

 
Kinderklassiek 7 t/m 9 jaar
woensdag van 15.00u - 16.00u
- docente: Yolanda Germain

 Deze les gaat wat dieper in op de technische vaardigheden die nodig zijn om de klassieke techniek onder de knie te krijgen.  Aandacht voor sprongen, draaien, uitgebreide arm en been positie ’s en ook wat moeilijkere combinaties leren we aan. Er wordt op een positieve wijze gewerkt aan onder andere houding, lenigheid, kracht, muzikaliteit en discipline.

Yolanda Germain is een  gepassioneerde docente die al jarenlang op hoog niveau klassiek ballet doceert. Zij wil haar kennis graag overbrengen aan jonge leerlingen die het leuk vinden om klassiek ballet te leren dansen. Zij geeft met overgave les, waarbij de positieve sfeer en dansplezier de boventoon voert. Zij leert de kinderen met veel gevoel de techniek van klassiek ballet aan. Het geleerde mogen  de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren. De laatste 5 minuten van de les gaat de deur open en kun je even meekijken.