Kinder klassiek ballet 3

'Als we dansen, laten we ons hart spreken.'

Kinderklassiek 9 t/m 11 jaar
- docente: Yolanda Germain

 Deze les gaat wat dieper in op de technische vaardigheden die nodig zijn om de klassieke techniek onder de knie te krijgen.  Aandacht voor sprongen, draaien, uitgebreide arm en been positie ’s en ook wat moeilijkere combinaties leren we aan. Er wordt op een positieve wijze gewerkt aan onder andere houding, lenigheid, kracht, muzikaliteit en discipline.

Yolanda Germain is een  gepassioneerde docente die al jarenlang op hoog niveau klassiek ballet doceert. Zij wil haar kennis graag overbrengen aan jonge leerlingen die het leuk vinden om klassiek ballet te leren dansen. Zij geeft met overgave les, waarbij de positieve sfeer en dansplezier de boventoon voert. Zij leert de kinderen met veel gevoel de techniek van klassiek ballet aan. Het geleerde mogen  de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren. De laatste 5 minuten van de les gaat de deur open en kun je even meekijken. 

 

Klassiek ballet 3 thema's

'Variatie maakt ballet rijker.'

Klassiek ballet 3 thema's 10 t/m 14 jaar
- docente Yolanda Germain

Als je het leuk vindt om wat dieper op een aantal belangrijke thema's binnen de klassieke dans in te gaan is dit wat je zoekt, een verrijking naast je gewone balletles. de 3 thema's zijn:

1. Choreografie: aanleren van stukjes uit beroemde balletten.
2.Voetkracht: kracht-ontwikkeling voor sprongen en voorbereiding voor spitzen. (fysiek is het nog niet verantwoord om op spitzen te dansen, daarvoor moet je eerst gekeurd worden en de minimale leeftijd van 12 jaar hebben)
3.Lenigheid: Door het beoefenen van specifieke stretch-oefeningen wordt je lenig en flexibel, waardoor je je technisch sneller kan ontwikkelen en extra plezier in ballet zal hebben.

Deze les is bedoeld als tweede les, een aanvulling dus op je bestaande balletles. Doe je dit als 2e les, dan krijg je 20% korting! Volg je een balletles bij een andere balletschool en lijkt het je leuk om dit erbij te doen? Ook dan ben je van harte welkom bij Klassiek ballet 3 thema's, kom je een proefles doen?

Klassiek ballet 10 t/m 12

‘Mis geen kans voor een dans’.

Klassiek ballet 10 t/m 12 jaar
- docente Nicolet Sudibyo

 Je hebt inmiddels wellicht al opgemerkt dat het danspodium ‘Pas de Deux’ zeer gespecialiseerd is in Klassiek Ballet. Voor zowel de beginnende als de gevorderde leerling bieden we in alle leeftijdscategorieën lessen aan. Zo ook nu met deze les klassiek voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Geleid door de gepassioneerde docente Nicolet Sudibyo wordt in deze les op hoog niveau dansonderwijs gegeven. Met veel geduld en liefde wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van de klassieke danstechniek, waarbij rekening wordt gehouden met ieders talenten en mogelijkheden. Individuele aandacht en precisie zijn elementen die voor Nicolet hoog in het vaandel staan. In combinatie met veel dansplezier vormen zij de belangrijkste elementen in deze les. Je ontwikkelt je uithoudingsvermogen, muzikaliteit, techniek en kracht, terwijl je heerlijk aan het dansen bent! Het geleerde mogen de leerlingen aan hun familie en vrienden laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling die wij elk seizoen organiseren.