De docenten Nicolet Sudibyo en Yolanda Germain zijn beiden afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na in diverse gezelschappen te hebben gedanst waaronder het Nationale Ballet, het Scapino Ballet en diverse musicals, hebben Nicolet en Yolanda zich gericht op het lesgeven en choreograferen, om zo hun kennis en onverwoestbare liefde voor de dans door te geven. De enorme schat aan ervaring in veel verschillende dansdisciplines nemen ze mee en van daaruit bieden zij diverse dansstijlen aan. Wat ontwikkeld wordt is muzikaliteit techniek, gevoel voor dans en bovenal dansplezier!

 

Voor de geïnteresseerde lezer en/of dansliefhebber stellen we ons ook nog apart voor: 

Nicolet Sudibyo is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar carrière bij het Nationale Ballet te Amsterdam en het Theater & Philharmonie Essen, begon zij met lesgeven bij het CKC.

In het Digital Art Lab van het CKC heeft Nicolet zich bekwaamd in digitale technieken en nieuwe lesvormen ontwikkeld. Zo kan zij haar computer hobby combineren om digitale middelen in te zetten voor dans.

"Ik vind het een heerlijk gevoel om te dansen, je uit te leven met de bewegingen en de muziek. Mijn grote drijfveer is het doorgeven van mijn passie en danservaring die ik tijdens mijn carrière heb opgebouwd. Het is altijd weer een uitdaging om het beste uit je dansers naar boven te halen, door hard te werken en daar veel plezier aan te beleven. Ik vind het belangrijk dat ze door de precisie van de bewegingen de klassieke stijl goed aanleren en leren dansen alsof het totaal geen moeite kost"

Yolanda Germain heeft na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een aantal jaren gedanst bij het Scapino ballet.

Na 2 seizoenen gezongen en gedanst te hebben in Jeans, de theatershow waar ze ook dancecaptain was, is ze de muiltidiscipline van het musicalvak gaan beoefenen. Ze heeft in diverse andere grote musicals gespeeld, gezongen en gedanst, w.o. de Joop van den Ende producties: Funny Girl, Simone & Friends, My Fair Lady en Fame. Bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen speelde ze in Jesus Christ Superstar en voor Stardust b.v. in Annie, waar ze de weeskinderen de choreografie aanleerde en Lily St. Regis speelde. Ze heeft er enorm veel zin in om al deze kennis en ervaring door te geven.

 

 

 

Wegens succes breiden we dit jaar uit met 2 nieuwe docenten!


Maaike Gilden, een ‘oude’ bekende bij het CKC, komt het team versterken met een lijn modern ballet voor jong & oud. Maaike deed in 2015 al mee met Danspodium 'Pas de Deux' met de voorstelling 'De koffer vol avontuur' met kleuterdans. Én Eline Jansen komt bij Danspodium 'Pas de Deux' om samen met Yolanda de uitbreiding van DaZaDra (Dans, Zang & Drama) tot een succes te maken. Eline en Yolanda hebben jarenlang samen gespeeld, gedanst en gezongen in een aantal Dinnershows, deze voorstelling hebben ze ook zelf geproduceerd en gechoreografeerd.

 

We stellen aan jullie voor:

Maaike Gilden studeerde in 2014 af aan de dansdocentenopleiding Codarts in Rotterdam.

Na haar studie ontwikkelde ze als choreograaf en danser, dansvoorstellingen voor het Primair Onderwijs in Zoetermeer & Rotterdam.

Daarnaast geeft Maaike verschillende danslessen bij: CKC & partners, SKVR, Prinses Ireneschool & dansschool Evites. Ook werkt zij als dansdocent in het Primair Onderwijs. "Dansplezier staat voor mij voorop tijdens het dansen. Iedereen kan dansen, ongeacht zijn of haar achtergrond of leeftijd.".

 

Eline Jansen geeft sinds haar 18e les op diverse jeugd theaterscholen en basisscholen, waar ze haar passie voor dans en theater deelt met kinderen.

Ze choreografeert amateur musicals en regisseert zowel jongeren als volwassenen. Haar nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de groep die voor haar staat en de individuele verhalen van leerlingen, resulteert o.a. in zelf geschreven musicals. De verhalen van de kinderen zijn hierin verweven en worden tot leven gebracht. Hierbij is het proces van de kinderen net zo belangrijk als het uiteindelijke product waarin zij dansen en spelen.

Eline zingt en speelt al jarenlang in diverse dinershow en werkt als actrice in diverse straatgezelschappen."Ik hou van mijn vak, van het tot bloei laten komen van de dans- en theaterkwaliteiten van ieder kind. Om ze te laten stralen en vertrouwen te geven in het eigen kunnen."